Unatkozol? Ne tedd!

by - július 26, 2017

Sziasztok!😊

Szerintem minden diáktársam nevében mondhatom, hogy a legjobban várt időszakok az iskolai év alatt a szünetek és a hétvégék. Ezen idők alatt kicsit fellélegezhetünk, pihenhetünk és félre tehetjük a tankönyveket. Viszont valljuk be, hogy néha ezt a túl sok szabadidőt nem tudjuk kellőképpen kihasználni. Mindjárt itt van az Augusztus, pedig mintha csak tegnap lett volna, hogy lezártuk a múlt tanévet. Gondolj csak vissza a nyár eddig eltelt időszakára, vagy a téli, tavaszi, őszi szünetekre, esetleg az tanév közbeni hétvégékre. Volt már olyan, hogy csak ültél a szobádban és konkrétan unatkoztál? Igen, nekem is. Az egyik ilyen alkalommal összeszedtem pár olyan dolgot, amit ilyenkor tehetsz. Nézzük is a listát:

1, Ha van kisállatod játssz vele, vagy taníts neki valami újat🐶🐱
 Csak úgy röpül az idő, ha nem vagy egyedül. Szeretett kis kedvenced társasága épp ezért a lehető legjobb. Ő tuti nem hagyja majd, hogy unatkozz.


2, Offline📵
 Kapcsolj ki egy kicsit, relaxálj, ha ebbe belefér akkor hallgass egy kis zenét is. Lehetőleg lépj le a wifi-ről, ne zavarjon meg egy egy értesítés hangja. Ne lógj a neten teljes szabadidődben!


3, Irány a szabadba!🏙🌲
 Nincs is jobb egy jó kis sétánál. Bárhol, bármikor. És ha már sétálsz, járj nyitott szemmel. Fedezd fel a városod olyan helyeit ahol még nem jártál.


4, Szórakoztató játékok🎲
 Ha még is inkább bent maradnál, játssz játékokat, olyanokat amiket egyedül is lehet. Például: én gyakran szoktam Sudukuzni. A Suduku egy rejtvény, mely nem igényel matematikai tudást. A játék célja, hogy a négyzethálót teljesen kitöltsük 1-9 közötti számokkal, mégpedig úgy, hogy azok minden oszlopban, sorban és 3*3 tömbben csupán egyszer forduljanak elő. A számrejtvény varázsa talán abban rejlik, hogy nagyon jó unaloműző, jól telik vele az idő, élvezetes.
De hasonlóan ehhez számtalan rejtvénytípus van még, mely tartalmas perceket/órákat hozhat nekünk. ( pl: keresztrejtvények , szókeresők, játék szavakkal)

5, Alkoss🖉
 Mindig jó érzéssel tölt el, ha van egy szabad órám és színezhetek Johanna Basford különleges könyveinek valamelyikéből. Mesébe illő rajzok várják, hogy életre keltsd őket. Hihetetlen , de tényleg nagyon jó móka! (Saját képek) 



6, Üzenet📜
 Írj egy levelet a jövőbeli énedhez. Mondd el neki, hogy érzed magad, milyen próbákon mentél keresztül, milyen nehézségeid vannak.  Meséld el egy napod, vagy bármilyen most hétköznapinak tartott dolgot. Tedd el valahová, ahová nem mindennap nyúlsz, majd pár év múlva, ha újra megtalálod, jó lehet összevetni, mi változott, mi lett más. Próbáld ki, megéri.

7, Bakancslista📌
 Szedd össze azokat a dolgokat, amelyeket a következő hétben/hónapban szeretnél véghez vinni és vésd egy papírra. Tűzd ki valami számodra jól látható helyre, és pipáld ki, ha valamit teljesítettél.

8, DIY✌
 Csinálj valami kreatív dolgot. Díszítsd a szobád, vagy készíts ajándékot egy ismerősöd közelgő szülinapjára.

9, Könyvek📚
 Ha szeretsz olvasni, olvass! A kedvenc időtöltésem. Percek alatt, új világba csöppenhetsz. Vagy, rendezd át a könyvespolcod! Közben olyan kincsekre bukkanhatsz, amelyek eddig csak ott lapultak a könyvespolc belsejében.

10, Nézz filmet📺
 Keress olyan filmeket, amelyek ízlésednek és hangulatodtól eltérő. Próbálj ki ezáltal, valami újat!

11, Eddz!👌
 Mozogj egy kicsit, attól több energiád lesz, feltöltődsz, és szervezetedre is jó hatással lesz.

12, Tanulj valamit😻
 Nem feltétlen iskolai dolgokra gondolok ezalatt. Például egy új recept kipróbálása. Bármi, csak valami új legyen, az érdeklődési körödtől függően.

13, Készíts fotókollázsokat📷
 Jó visszaemlékezni a boldog nyaralásokra, felidézni a helyeket, ahol már jártál. Erre tökéletes eszköz, ha egy kollázs segítségével összeszeded a képeket.

(Képek forrása a 3 sajáton kívül: We heart it és Pinterest)

Köszönöm, hogy elolvastad, ebbe a posztba most ennyi fért, nekem ezek jutottak eszembe erről a témáról. Remélem tudtam nektek segíteni és nem fogtok unatkozni! Várom , további ötleteiket, ti miket csináltok szabadidőtökben ,valamint miket olvasnátok a blogomon szívesen? Instagramon @ktssyedina-ként megtaláltok és üzenetben tudtok írni! 😉

Edina


You May Also Like

0 megjegyzés