Miért fontos,hogy elegendő mennyiségű folyadékot igyunk, avagy a vízfogyasztás előnyei + termékajánlás Vízpláza

by - augusztus 30, 2017



Sziasztok!☺



🌊Ma egy nagyon fontos témáról fogok Nektek beszámolni. Rengeteg helyről, legyenek ezek reklámok, rádiók, újságok , szinte napi téma így nyáron, hogy mennyi az egészséges folyadék mennyisége, amelyre szervezetünknek szüksége van. És az sem mindegy persze, hogy milyen formában visszük be ezeket. Igen, ez egy kicsit tudományos szövegnek ígérkezik így cím alapján, de ne aggódjatok , érdekes lesz és remélem hasznos is egyben. 


A helyes vízfogyasztás szervezetünkre megannyi pozitív hatást fejthet ki, segít nekünk. Nézzük, miben és hogyan:🚰

  • 💧Az emberi szervezetnek megközelítőleg 60-65% víz. Az idő előrehaladtával a vízmennyiségünk életkorunk arányában csökken. Ennek a csökkent vízmennyiségnek ugyanúgy el kell látnia testünket megfelelő vízzel. Ezért kell segítenünk neki azzal, hogy eleget iszunk.

  • 💧A víz hidratálja a testet. Segít az izomépítésben, mivel izmaink fő összetevője víz.💪
  • 💧Javítja az emésztést, a vérkeringést, valamint tisztítja a bőrt és segít annak regenerálódásában.
  • 💧Elősegíti a szervezet hidratáltságát, hiszen ebben az állapotban lassul a fáradtságra való hajlam, több izommunkára vagyunk képesek. Így megfelelő energiaszintet kölcsönöz. 

  • 💧A salakanyagok vizelet formájában távoznak. A víz fogyasztás fokozza az anyagcserét, valamint segít a méregtelenítésben is. Továbbá tisztítja a vastagbelet, így a tápanyagok könnyebben tudnak felszívódni.
  • 💧Segíti az egészséges fogyást is!
  • 💧Növeli a vér- és izomsejtek termelődését.
  • 💧Nem mindegy hogy mit iszol. Az üdítőitalok ugyan pótolják valamilyen szinten a folyadék bevitelt, de bennük rengeteg mesterséges édesítőszer valamint cukor is megtalálható, ezért ártanak is. Valamint többségük ízfokozót is tartalmaz. Tapasztalatból mondom, egy pohár ilyen üdítő után én sokkal-sokkal szomjasabb vagyok, mintha egy jó nagy adag vizet ittam volna.
  • 💧Tudtad, hogy régen az esővíz fogyasztását természetesnek tartották? Hát van egy rossz hírem. Ha esővizet akarsz inni, gondosan tisztítsd meg. Az atmoszférán áthulló víz útja során számos szennyeződéssel találkozhat. Például port, füstöt, rengeteg vegyi anyagot, ólmot és baktériumokat is hozhat magával.
  • 💧Ásványvizek:
    én is nagy meglepődéssel olvastam, mikor kutakodtam a bejegyzéshez, hogy a palackozott vizek csak ideiglenesen megoldásnak(alkalmankénti fogyasztásra) lettek kitalálva. Mivel több ásványi anyagot tartalmazhatnak a szükségesnél. Ezek pedig nagy mennyiségű fogyasztás mellett problémákat okozhatnak(izületi gondok, vesekő). A flakon műanyagja pedig szintén káros lehet. 🥂
  • 💧Mikor és mennyit igyunk? 🕐
    Egyes ősi gyógymódok szerint az éhgyomorra, az étkezések előtt és után valamint a lefekvés előtt  fogyasztott nagy mennyiségű víz jótékony hatással van az egészségre.

    A megfelelő vízfogyasztás sok mindentől függ: korcsoport, környezeti tényezők, energiafelhasználás(edzés közben érdemes 15percenként pótolni az elvesztett vizet).

    Mindezek alapján azt ajánlják hogy a nők 1,5-2 l , a férfiak 2-2,5 l vizet fogyasszanak. Ez a minimum érték, ennél több csak jobb.   

    Fontos: ne teljen el úgy 2 óra, hogy nem iszol. (legalább 2-3dl-t). Szerintem mindannyian hajlamosak vagyunk elfelejteni ezt, túlságosan belemerülünk az éppen aktuális elfoglaltságunkba. Ezért jó módszer, ha mindig magaddal viszel egy 1,5 literes palackot, amin skála jelzi, hogy mennyi vizet kell meginnod adott időn belül. Ezt személyre szabhatod. 
    De csinálhatsz egy "kihívást" is, ami a vízivásról szól. Lehet heti/havi. Ez ösztönözhet arra, hogy minél több vizet önts a poharadba.





💦Akkor térjünk is át egy kicsit lazább témára. Úgy gondolom, egyre nehezebb jó minőségű vizet találni. Nemrég kaptam egy csomagot a Vizplázától, így lehetőségem adódott tesztelni pár remek minőségű vizet. Erről olvashattok most. Először a terméket fogom megmutatni, a tudnivalókat, majd a saját véleményemet. 

💦Kezdjük is talán a legismertebbel, a Voss márkával. A palack egyedi megjelenése, legtöbbünknek elnyeri a tetszését. Számos oldalon, rengeteg kép van ilyen henger alakú üvegekről. Gondoltad volna, hogy ezt a dizájnt Calvin Klein és Ralph Lauren tervezte? Kevesen tudják, hogy a benne kínált víz mit is takar. A Voss szó jelentése vízesés, amelyről rögtön eszünkbe juthat az frissesség érzése. A víz Dél-Norvégiából származik és a világ egyik legtisztább vize. De nem rendelkezik a fentebb említett szennyező anyagokkal. Alacsony a Na-tartalma, és teljesen mentes az ásványi anyagoktól. Mindennapi folyadékigényünk kielégítésére megfelelő, kiváló hidratáló hatása van. Megjelenése miatt tökéletesen alkalmas minden alkalomhoz, de a hétköznapokat is színesebbé teheti.





Az ízét nem tudnám mihez hasonlítani, utánozhatatlan. A mentes víznél jobban érződik az édeskés ízvilág, amit képvisel. Semlegesség, letisztultság , kifinomultság és tisztaság. Talán ezekkel tudnám leírni.







💦A következő márka a Fiji. Palackjáról őt is sokan ismerhetitek már. A Fiji szigetekről származik. A víz tisztasága és minősége magasan túlszárnyalja társait, ugyanis távol van minden környezeti szennyezéstől, ipari telephelytől. Forrása, egy artézi víztároló, amelytől a legközelebbi lakott terület 1500mérföldre helyezkedik el.

Jótékony hatása van hajunk, bőrünk, csontjaink és körmeink egészségére.

Íze számomra kicsit sós volt, de ettől eltekintve, nagyon finom!




💦A harmadik termék a Hildon. Ez a víz az Egyesült királyságból , a Hampshire közelében fekvő Broughtonból származik. A Na és Ca-ban gazdag ásványvíz, alacsony oldott anyag tartalmának köszönhetően mindig megfelelő választás. Az íze pedig egyedülálló.




💦A negyedik és egyben utolsó termék a Solan de Cabras. Nekem kifejezetten tetszik a palackja, mely gyönyörű kék színben pompázik. Ez a vadító kék palack védi a vizet a napsugárzástól és kiemelkedő megjelenést kölcsönöz neki. A Solan de Cabras a közép Spanyolországban található Beteta nevű hegység egyetlen forrásából származik. Alacsony oldott ásványi anyag tartalmú, minimális Na-mal rendelkezik. Sószegény diétához alkalmas. Ajánlott gyermekeknek, csecsemőknek is napi fogyasztásra. 



(A bejegyzést a Vízpláza www.vizplaza.hu támogatta, melyet ezúton is köszönök Nekik, de ez a véleményemet nem befolyásolta!!) 






Köszönöm, hogy elolvastad ezt az elég hosszúra nyúlt bejegyzést. Remélem tetszett Neked és hasznos információval szolgált. 



Ui: Miután elolvastad igyál egy nagy pohár vizet! 🥛



Edina.   👐

You May Also Like

0 megjegyzés