5 dolog amit csinálhattok, ha a barátnőitekkel vagytok

by - szeptember 30, 2017

Csajos nap? Baráti összejövetel? Jártatok már úgy, hogy összegyűltetek a barátnőitekkel, de a délután végére már nem maradt program? Akkor olvassátok el ezt a bejegyzést, adok pár tippet.👯


Sziasztok!

Ez megint egy újabb típusú bejegyzés lesz, amit inkább a "Lifestyle" kategóriába tudnék sorolni.
Volt már olyan bejegyzésem nemrég, hogy mit csinálj ha egyedül vagy/unatkozol (Link), viszont most elhoztam nektek ennek a továbbfejlesztett változatát. Olyan tippeket, amelyeket együtt csinálhattok, a barátaitokkal. Remélem tetszeni fog, hasznotokra válik!

1) Heads up! (vagy a Homlokodra írva c játék)👧👐

Szerintem van, aki ismeri már ezt a játékot, de hátha tudok újat mondani. Ezt az alkalmazást letudjátok tölteni a saját áruházatokból a készüléketekre. Miután ezt megtettétek, nyissátok meg és válasszatok ki egy témát. Valamelyikőtök ezután tartsa a telefont a homloka elé, majd kezdődhet a játék. A kijelzőn címek, szakmák stb fognak megjelenni, a társaitoknak pedig el kell azokat magyarázni, úgy, hogy az akinél a telefon van, ki tudja találni. Egy percetek van, hogy minél többet kitaláljatok. Ha a játékos az elmondottak alapján megfejtette, a telefont lefelé, ha passzolni akarja felfelé mozgassa.
Nagyon vicces játék, jól bele lehet lendülni, én a barátnőimmel volt, hogy egy egész órán át ezt játszottuk.
(+ Az eredeti, angol verzióban, a telefon előlapi kamerája az egészet felveszi, amit végül vissza is tudtok nézni, jókat lehet rajta nevetni!)



2) Könyv, könyv , könyv📚

Ha mindegyikőtök szeret olvasni, akkor vehettek egy-egy könyvet magatoknak, majd fejezetenként megbeszélhetitek, hogy kinek mennyire tetszik, mi az első benyomás, vajon mi lesz a folytatása stb.

Plusz: a könyvesbolthoz, könyvtárhoz vezető úton is mehettek együtt, még több időt együtt töltve, beszélgetve. Valamint nálunk már a legtöbb nagyobb könyvesboltban van kávézó is, üljetek be, igyatok meg valamit , beszélgessetek egymással, az online világon kívül is.




2,5) Filmek🎞📽

Ugyanígy filmezni is nagyon jó társaságban, ott tényleg együtt nevetünk, együtt sírunk a jeleneteken. És ehhez nem kell feltétlen moziba menni, bár vannak előnyei annak is.
 



3) Kajatime!🍳🍴

Készítsetek együtt valami finomat. Amelyikőtök a legjobban tud sütni-főzni, ő legyen a "szakács" , többiek a kis kukták, és mindenki csináljon valamit. Közben egy kis zene, csajos dumcsizások, nagyon jó időtöltés, jó buli együtt.

Ha szeretitek az Oreo-t akkor bátran tudom ajánlani a következő receptet. Barátnőmék ezt készítették el, isteni finom lett!

Hozzávalók:
  • 15 db oreo keksz(150 g)
  • 7 dkg margarin
  • 40 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
  1. A kekszeket tegyük zacskóba (a biztonság kedvéért érdemes dupla zacskóval dolgozni), és klopfolóval zúzzuk morzsává. A kicsit nagyobb darabokat félretettem, a díszítésnél jól jött.
  2. Dolgozzuk össze a kekszmorzsát a margarinnal, majd határozott mozdulatokkal nyomkodjuk a tortaforma aljába. Érdemes körbe kicsit felfuttatni, jól mutat a kekszes perem. Tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
  3. A mascarponét keverjük habosra a cukrokkal és a citromlével.
  4. Verjük fel a tejszínhabot, keverjük óvatosan a mascarponéhoz. Merjük a tészta közepére, majd simítsuk körbe, hogy mindenhova jusson.
  5. Szórjuk meg a megmaradt, nagyobb oreo-darabokkal.
  6. Lefedve rakjuk 3-4 órára hűtőbe, de még jobb, ha egész éjszakát hagyjuk állni.
Díszítéshez: 
Vágjuk félbe a kekszeket, majd pakoljuk körbe, egymás mellé úgy, hogy a talpa a tortán legyen, így szépen meg is puhul a krémtől. Középre tegyünk fektetve egy teljes kekszet, és szórjunk körbe még morzsákat, ha maradt.

Tepsi mérete: 18 cm

(Recept :Nosalty.hu)
A kép: @mtbeata tulajdonát képezi 

 Aki megcsinálja, várom a képeket visszajelzésképp.

4) Ki a szabadba!🌲🌳

Végül, ha meguntátok a bent létet és odakint is jó idő van, mozduljatok ki egy kicsit. Egy jó kis séta kávézással, forrócsokizással, teázással összekötve mindig örök kedvenc programunk marad.
Látogassatok el pl egy kreatív hobbiboltba is, és barkácsoljatok utána együtt valami jót.




5) Fotózás📸📷

Elmaradhatatlan. Lehet kinti, benti, teljesen mindegy. Viszont remek elfoglaltság és kikapcsolódás is egyben. Szuper képeket készíthettek egymásról, vagy esetleg egy szép parkban, erdőben a természetről, az adott évszaknak megfelelően. Inspirációkat nálam is, valamint We love It-en, Pinteresten is találtok.









Érezzétek jól magatokat, kellemes időtöltést kívánok! Visszajelzéseiteket mindig várom, itt, a bejegyzés alatt, Insta DM-ben vagy a képeim alatt. Bejegyzés ötleteiteknek pedig örülök!

Előző bejegyzésem:Hogyan-készítem-az-instagram-képeimet.html

Egy hét múlva újabb témával várlak titeket! Szép hetet!
Edina👄



You May Also Like

2 megjegyzés