On Sai : Apa, randizhatok egy lovaggal?

by - január 13, 2018



Sziasztok!

Újból remek könyvvel érkeztem hozzátok. Rekordidő alatt olvastam el, nem kevés lelkesedéssel.

Cím:Apa randizhatok egy lovaggal?

A csodálatos On Sai regény címeként ezt olvashatjuk. A könyvet kölcsön kaptam, ajánlották nekem, de abszolút jó választás volt! Főszereplőnk Mia Anne, a 16 éves tini lány, aki édesapjával Budapestre költözik. Igen, jól olvastad, az írónő a magyar fővárost tette a regény helyszínévé.  A lány nem túl lelkes az újabb költözés miatt, hiszen tudós apukájával már elég sokszor utazott, sokfelé. Ezúttal pedig Amont (apját), a világhírű agykutató zsenit Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába küldik a négyes metró alá. Viszont egyik éjjel Mia Anne álmában egy mágikus világban bolyong. Az képzelt helyszínen ő maga a mágus, aki egy helyes lovagot bosszant. Az egész olyan furcsa és misztikus. Mégis hogyan lehet belezúgni valakibe, álmában? Igazinak tűnt, de Mia úgy véli, csak egy rossz álom volt minden. A történet azonban minden éjjel visszatér és tovább folytatódik. Így kiderül, lehet, hogy nem is olyan mese ez a világ. Kósza, a csavargóból lett lovag, nem akar beleszeretni a lányba, és a nehezen kiküzdött életét feladni miatta. Azonban előbb-utóbb be kell látnia, hogy a szívének nem tud parancsolni. A szemtelen varázslólány nem hagyja nyugodni, egyre többször gondol rá. Legszívesebben mégis elfelejtené, de Mia Anne nagy veszélyben van. Két világ is holtan akarja látni. Mindketten próbálnak a maguk világában élni, de a sors mindig újra összehozza őket. Mindeközben a kutatólaborban a katonaság eredménytelenül próbálja megakadályozni az emberi és lovagvilág közötti mágikus Fal átszakítását. De vajon ki az ellenség? Melyik világ az erősebb?

Ebben a könyvben minden megvolt, ami egy jó sztorihoz kell: akció, egyedi történet, kifogástalan helyszínválasztások, kellő romantika, remek karakterek és mindez persze egy csipetnyi humorral fűszerezve.

Mostanában szokásom először a borítóról beszélni, úgyhogy most is megteszem. Az elején egy gyönyörűen kidolgozott, apró dombornyomással megspékelt szívhangot látunk. Egy szívdobbanás, amelybe belevág egy virággal körülvett kard. Tökéletesen illik a sztorihoz.

A cím alapján azt hinnénk, hogy egy csöpögős, elrontott romantikus könyv, de abszolút az ellentéte. Minden volt benne, amire nem számítottam: különböző világok, lovagok, katonák, harc, Sci-fi elemek, tudószsenik és még egy istenség is feltűnik.

On Sai annyira jól ír. Gördülékeny történet tele rejtéllyel, fordulattal. Mind a ~400 oldalon át fent tudja tartani az érdeklődést, izgalommal várod, hogy végre kiderüljön mi lesz már. Az események csak úgy pörögnek előtted.

A feltevés, miszerint nem csak a mi világunk létezik, hanem mellette még több más, nagyon megfogott. Rengetegen vitatkoznak ennek a valószínűségéről, de kitudja. Vannak pro és kontra elvek, a lényeg azonban az, hogy az író egyedi felfogásába kapunk egy kis betekintést.

Természetesen amellett sem szabad elmennünk, hogy milyen kiemelt szerep jut a magyaroknak. Azon túl, hogy magyarországi helyszíneken járunk, „bemutatja” nekünk, hogy milyenek vagyunk, mi magyarok. Csak egy pár idézet:
 „Igen, Budapest lenyűgöző város, ezek a magyarok úgy sétálnak a műemlékek között, mintha a Mekibe ugranának be.”
„A suliban a diákok nagyon furcsák. Általában mindenhol akad egy fontoskodó, aki elmondja, hogy kik a jó tanulók, kik a művészlelkek vagy a kockák, de itt senki sem avatta be. Sőt, mintha nem is lennének ilyen csoportok, például pomponlányok, döbbenetes módon egyáltalán nincsenek.”
„Itt még a szokásos új lány a suliban dolog sem működött….A kutyát sem érdekelte.”
(Részletek On Sai: Apa randizhatok egy lovaggal c könyvéből!)

Nagyon hamar elfogytak az oldalak, sorok. Még olvastam volna tovább, csak egy picit…

Természetesen, Kószát megismerve a válasz a címre, már nem is lehet kérdés. 



Köszönöm, hogy ismét velem tartottatok , találkozunk 168 óra múlva!

Témába vág: (katt a címre)
könyvajánló-1
Könyvajánló-2
könyvajánló-3

Előző bejegyzésem: Hello-januaar, avagy saját határidőnapló rajzolás Bullet Journal formában

ui.: teendők: -ha már olvastad a könyvet, írj róla a komment szekcióban, neked hogy tetszett
                        -ha még nem olvastad, mire vársz? 

Edina

You May Also Like

4 megjegyzés

  1. jól hangzik lehet h elolvasom ha tényleg nincs tul romantikazva...nekem ami igy eszembe jutott konyv ahogy olvastam ezt a bejegyzést az a kedvenc könyvem a : Jók és Rosszak iskolája. azt a konyvet imádom én,ha már eszembe jutott ezt ajánlom nem tudom ismered -e

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nincs, nyugodt szívvel ajánlom! :) Nem ismerem, de utánanézek, köszi !

    VálaszTörlés
  3. Szia,azért ír ennyit a magyarokról mert On Sai magyar,csak nem az eredeti nevét használja

    VálaszTörlés
  4. Óh, értem! Ezt nem tudtam, pedig elég sok fórumon/oldalon utánaolvastam! Köszi! :)

    VálaszTörlés